Co jedí lidé, kteří nedostanou rakovinu
Obvykle byste se vyhýbali červenému masu a živočišným a mléčným potravinám s vysokým obsahem nasycených tuků, jako je sýr a plnotučné mléko. Jedli byste spoustu ovoce a zeleniny, spolu s otrubami, zejména otrubami pšeničnými, a sušenými fazolemi. Pili byste hlavně zelený čaj a občas, když byste měli chuť, i kávu. Mléko byste pili nízkotučné. Jedli byste jogurt, zejména jogurt s acidofilní kulturou.
Pokud byste pili alkohol, bylo by to jen velmi omezené množství. Mohli byste jíst úhoře, potravinu s nejvyšším obsahem vitamínu D, o kterém se předpokládá, že bojuje s rakovinou prsu. Před libovějšími rybami byste dávali přednost rybám olejnatým, například makrelám, protože ty překypují oleji typu omega-3, o kterých se vědci domnívají, že pomáhají blokovat rakovinu. Vzdali byste se silně solených a uzených výrobků. Pokud byste ochutnali nějaké maso, byla by to krůtí prsa bez kůže. Uzených solených mas, jako je například slanina nebo salám, byste se nikdy ani nedotkli. Jedli byste celozrnný chléb a nemazali byste si jej máslem ani margarínem. Pokud byste používali olej, nebyly by to tradiční rostlinné oleje, jako je olej kukuřičný a saflorový. Vybrali byste si olej olivový, řepkový nebo exotičtější olej lněný, který je miláčkem výzkumníků rakoviny.
Byli byste blázni do salátů a vždy byste snědli zeleninu na talíři. Nikdy byste neměli dost brokolice, mrkve, rajčat, pomerančů a cibule. Milovali byste chuť česneku - syrového nebo vařeného. Táhlo by vás to k barevnému ovoci, jako jsou například jahody, maliny, meloun, pomeranče; vášnivě byste jedli červené hrozny. Jedli byste všechny druhy ořechů, protože obsahují ochranný vitamín E a jiné látky s protirakovinnými účinky, jmenovitě para ořechy kvůli selenu, vlašské ořechy kvůli kyselině ellagové a mandle kvůli kyselině olejové - ovšem zas tak fanaticky byste se jimi necpali, abyste nenabrali zbytečná kila. Štíhlejší lidé, kteří jedí méně kalorií, rakovině padnou za oběť s menší pravděpodobností.
Komentáře
Zajimalo by mne, kdo je autorem tohoto clanku (i jinych).
Je to docela podivny pocit cist rady o tom, jak zdrave zit a co konzumovat, pokud nevite kdo vam takto ve skutecnosti radi.
Diky.
Mám kamarádku, je jí 26 let a má rakovinu. Metastázuje, má drobnými nádory zasažená játra a slinivku. Moc pro ni pláču, stejně tak jako její přáteké a rodina. Je maminkou 6ti leté Nikolky, je svobodnou matkou. Má bolesti. Už je asi pozdě, poradíte něco, aby zbylo aspoň trochu naděje....prosím....
Děkuji, Sofi.
S pozdravom Stano Murin.
Vše mi to začalo stresem, a uzirani se zevnitř. Ja celý život jsem, zdravá a z nervu, mam oslabenou imunitu..
Bůh vám pomáhej.
Miloš S.
http://web.stonline.sk/mudr.kamiljurkovic/
Strava znehodnocená vařením (tj. zabitím enzymů-nosičů života) neprospívá, viz. pokus s Potingerovými kočkami a jiné
Více o vitasravě (živé stravě) najdete na www.vitarian.cz
Všem zářící zdraví
Honza Buka
2. telo si samo rekne,co potrebuje- s mirou muzete jist vsechno.
3. varena strava je mnohem zdravejsi nez strava syrova.Napriklad> klidne si to vyzkousejte,jeden muze jist syrove brambory druhy varene,kdo myslite ze bude zit dele?
Toho konce se moc bojím...
Anna
-pohyb na čerstvém vzduchu -nejraděj práce
-dokonalé kousání nebo proslinění potravy
-původ použitých potravin /pouze z organického zemědělství
-čisté svědomí/i to ekologické/
A pak je velká naděje i u velmi zanedbaných případů. Děkuji
- Odpovědět
Pošli odkaz