Konzumuje se mimo jiné
při detoxikaci organismu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako slaná nebo sladká kaše.
POHANKOVÉ LÍVANCE S POVIDLY A ŠLEHAČKOU
Náročnost: jednoduchá
Časová náročnost: 20 min
4 porce
Suroviny:
120 g Pohanka
100 g Olej
140 g Jablka dušená
120 g Hladká mouka
Sůl
2 ks Vejce
200 g Smetana 33%
Skořicový cukr
1/2 Prášek do pečiva
200 g Povidla
1 ks Vanilkový cukr
Rum
Doporučený pracovní postup:
Uvařenou dle návodu a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Mezi tím si podusíme nadrobno
nakrájená jablka. Pohanku necháme znovu zchladnout a přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce,
sůl, dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme až vytvoříme směs na
lívanečky. Směs pak lijeme na rozpálenou pánev s olejem, vytvoříme malé lívanečky, které osmažíme
do zlatova. Hotové lívanečky potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme
šlehačkou.
Autor receptu: Menu Gold
Komentáře