Potraviny pro podporu krvetvorby
1. Liči jsou malé bobule, které Číňané používají pro krvetvorbu a podporu sleziny.
2. Kvalitu krve můžeme zlepšit potravinami, které obsahují hodně chlorofylu. To je zelená substance v zelené listové zelenině.
3. Také červená řepa je nápomocná pro krvetvorbu.
4. Krev dál posilují meruňky, fíky, řasy, hlavně druh spirulina, ruducha, kopřivy, petržel, řeřicha potoční, ledvinové fazole, fazole aduki, vajíčka a ryby (sardinky ap).
5. Krvetvorná funkce masových pokrmů je dávno známá. Tradiční čínská medicina učí, že by člověk měl jíst přesně ten orgán, který je ve vlasrním těle slabý. Potřebují-li tedy podpořit vaše játra, měli byste jist játra. Ledvinami můžete sílit ledvinovou energii atd. Použijete-li tento princip, měli byste bezpodmínečně dbát na to, aby především u vnitřností a pokud možno u jiných částí masa pocházely produkty z biologickěho chovu zvířat.
Potraviny, které se nedoporučují, které oslabují krev, jsou:
1. Tučné, rafinované, umělé potraviny a sladkosti, kromě toho bychom se měli vyhýbati syrovému ovoci a zelenině, mlékárenským výrobkům a cukru nebo je jíst s mírou, protože způsobují vlhkost ve slezině.
2. Dušené ořechy, pšenice, droždí, pivo a káva jsou pokrmy, které nejsou zvlášť vhodné pro slezinu.
3. Vyhýbejte se i nadměrné spotřebě studených nápojů a koncentrovaných ovocných šťáv, především z rajčat a citrusových plodů.
Zdroj: Jennifer Harperová - Tajemství čínského léčitelství, nakladatelství Moba
- Odpovědět
Pošli odkaz