Bramborový salát - zdravě a chutně
Příprava: 40 minut + odpočívání salátu - nejlépe přes noc
- 1 kg salátových brambor uvařených ve slupce
- 200 g sterilovaných okurek Dia
- 50 g cibule
- 150 g mrkve
- 100 g petržele
- 100 g celeru
- 1 konzerva sterilizovaného hrášku Bonduelle
- 50 g petrželky, nejlépe sladkolisté
- 3-4 lžíce zakysané smetany
- 3-4 lžíce plnotučné hořčice
- 3-4 lžíce bílého jogurtu
- 50 ml kvalitního rostlinného oleje
- 100 ml nálevu z okurek
- sůl a pepř na dochucení
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé protlačíme spolu s uvařenou kořenovou zeleninou a natvrdo uvařenými vejci krájecím kolečkem do mísy. Okurky a cibuli nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a přidáme k bramborům.
V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a jogurt. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami, hráškem a kukuřicí. Poté dochutíme solí a pepřem.
Hotový salát necháme několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobíme nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky.
Množství salátu = 10 porcí
Zdroj: Diabetická asociace ČR
Komentáře
Zkusim
To vypadá dobře. Příště zkusím.
- Odpovědět
Pošli odkaz