Strava na cestách
"Na cesty jsou nejlepší vakuované potraviny, ideální jsou sýry. Čerstvé pečivo a zelenina k nim se dá dokoupit," řekla ČTK Jana Martinů z informační linky zdravé výživy 0800/175324.
Nejlepší je podle Martinů uložit na cestu potraviny dopřenosné chladničky. Kdo ji nemá, vyrobí si ji z tlustostěnné krabice, do jejíchž rohů postaví láhve zmrzlé vody. Ta jídlo ochladí a je zároveň zásobárnou nápojů po rozmrznutí.
"Kdo neodolá a musí mít na cestě pečené kuře či smažený řízek, měl by je sníst do čtyř hodin od přípravy," upozornila Martinů. Osvědčené jsou podle ní ovoce a zelenina, které pomohou zahnat žízeň. Ideální jsou okurky, rajčata a melouny.
Těm, kteří se ani na dovolené neobejdou bez své oblíbené rajské omáčky či jiné domácí dobroty, Martinů poradila, aby si v klidu předem připravili "domácí konzervy". Oblíbený pokrm, ale nezahuštěný moukou, se ještě horký dá do zavařovacích sklenic, které se zatáhnou a 15 minut sterilují.
Rychlé a vydatné jídlo lze na chatě a v kempu připravit z ovesných vloček, oříšků a čokolády, zeleninový salát lze doplnit těstovinami.
Naďa Myslivcová - ČTK
Komentáře
Ahoj, ty kteří, hledají...pardon Ti, kteří hledají :)
Ahoj, ty kteří, hledají inspiraci zdravého stravování na "cestách", posílám link.
http://m7-group.webnode.cz/news/stravovani-na-cestach/
- Odpovědět
Pošli odkaz