Kopřiva a náš mozek
Kopřiva je jedním z nejdůležitějších prostředků pro mozek. Hodí se pro zmírnění cévního kornatění ve všech mozkových částech a k udržování elastičnosti těchto cév. Je významným zdrojem železa a má silnou schopnost odstraňovat jedy z organismu a mozku.
Kopřivový čaj je považován za jeden z nej- lepších prostředků proti revmatismu, artritidě a dně. Přispívá k upravení menstruace a k povzbuzení tvorby mateřského mléka. Je výborný při zánětech močových cest, vysokém krevním tlaku, nezhoubném zvětšení prostaty a při senné rýmě. Kopřivový čaj je vynikající při zevním použití k léčbě ekzémů.
Drobně pokrájené spařené kopřivy můžete přidávat do polévky místo petrželky.
Usušené, jemně rozdrcené kopřivy můžete přidávat po celý rok do polévek, nádivek a jiných pokrmů.
Kopřivový čaj - nápoj pro chytré hlavy
2 lžičky kopřivové natě, 250 ml vody
Nať spaříte vařící vodou nebo krátce povaříte, odstavíte a necháte 10 minut louhovat. Čaj pijete vlažný, jeden šálek ráno a večer.
Zdroj: Jarmila Mandžuková - Kniha pro váš mozek, nakladatelství Start
Komentáře