Garnicia Cambogie a hubnutí
Kyselina hydroxycitronová je velice podobná kyselině citronové jak v chuti, tak v chemické struktuře. Po staletí byla velice kyselá kůra ovoce Garnicie Gambogie používána k vaření v indické a asijské kuchyni. Lidé používali také toto ovoce pro účel lepšího trávení.
Jakmile použijeme Kyselinu hydroxycitronovou, cítíme se nasyceni dříve a příjem potravin se snižuje. Kyselina hydroxycitronová neovlivňuje naše zažívání a schopnost vstřebání živin z potravy. Kyselina hydroxycitronová ovlivňuje použití kalorií naším organizmem. Svaly a játra ukládají kalorie z potravy, které nejsou okamžitě použity jako energie ve formě glykogenu (škrob). "Když se glykogen ukládá cítíme se nasyceni a přebývající karbohydrátové kalorie jsou přeměněny na tuky a cholesterol s pomocí ATP (citrase lyase) enzymu. Tento enzym je klíčovým metabolickým enzymem, zodpovědným v organismu za přeměnu karbohydrátů na tuky. Kyselina hydroxycitronová zvýší produkci glykogenů a sníží produkci tuků a cholesterolu přechodnou inhibicí ATP. Jako výsledek je zvýšení stimulace glukoreceptorů v játrech a zaslání informace do mozkového centra o nasycenosti. Proto snižuje chuť k jídlu a příjem potravin".
(Anthony J. Cichoke : Vývoj ve výzkumu výživy: přírodní odpověď na snížení váhy": Townsend dopis pro lékaře č. 133, 134 Srpen/Září 1994).
Někteří vědci si také myslí, že Kyselina hydroxycitronová "může také pomoci spálit již uložené tuky. V okamžiku, kdy organizmus vyrábí tuky, zanedbává současně jeho další nezbytně důležitou funkci - spalování tuků. Kyselina hydroxycitronová snižuje rychlost přeměn karbohydrátů na tuky a cholesterol, zatímco zvyšuje produkci glykogenů v játrech a tím potlačuje tvorbu tuků.". (Anthony J. Cichoke, "Lose Holiday Pounds with HCA". Health Foods Business, ročník 41, číslo 1, Leden 1995). Kyselina hydroxycitronová neovlivňuje nervový systém a nemá žádný z negativních vedlejších účinků (např. nespavost, vysoký krevní tlak, zrychlení srdeční činnosti), které jsou známy u jiných přípravků na snížení váhy.
- Odpovědět
Pošli odkaz