Mandarinky
Pozitiva mandarinek:
- dobrý zdroj vitaminu C
- obsabují pektin, formu rozpustné vlákniny, která múže pomáhat ke snižování hodnot krevního cholesterolu
Vitamin C je také antioxidant, který pomáhá předcházet škodám působeným volnými radikály a tak poskytuje určitou ochranu proti různým formám rakoviny.
Rozhodně jezte i blanku mezí jednotlivými dílky i dužinu, která na ní ulpívá. Obsahuje pektin - vlákninu, která pomáhá snižovat hladinu krevního cholesterolu. Dužina i membrány obsahuji také biollavonoidy, které účinkují stejným způsobem jako antioxidanty.
Zdroj: Jídlo jako jed, jídlo jako lék - Readers Digest Výběr
Knihu můžete zakoupit na www.001shop.cz.
Komentáře
...ze zrovna ta blanka mezi jednotlivymi dilky neni zrovna dobra na slepe strevo, anebo ze muze dojit k zauzleni strev. Jako se to stalo me v dobe vanocnich svatku, kdy jsem pojidala znacne mnozstvi citrusovych plodu
je to dobre zo zemepisu som vdaka tomu dostala 1 za referat
Kaco, Tobe se zauzlili streva z citrusu? Lekari ti to zjistili?
Můžete mi vysvětlit rozdíl mezi mandrinkou a klementinkou?Děkuji
to je nějaká recese tahle diskuze?:D
Chtěla bych Vám poděkovat za Vaše milé a pozitivní horoskopy a zároveň Vám popřát krásné vánoce plné klidu, pohody a pocitu štěstí. Do nového roku hodně sil, harmonie a lásky.
S pozdravem Jarka Kabátová.
- Odpovědět
Pošli odkaz