Skořice proti cukrovce 2.typu
K tomuto závěru dospěli experti malajsijské technologické univerzity, kteří prokázali, že výtažky ze skořice reprodukují činnost inzulinu v buňkách. Inzulin je hormon, díky němuž jsou lidé schopni využívat cukr v krvi a snižovat jeho hladinu. Nedostatek této činnosti pak vyvolává cukrovku.
Malajsijští vědci nyní provedou další testy, mimo jiné na zvířatech. Až pokud se během nich ukáže, že skořice pomáhá, bude moci být oficiálně prohlášena za prostředek proti této nemoci. Například Česká republika patří mezi země s vysokým výskytem cukrovky typu 2 - odhady hovoří o tom, že jí trpí asi 600.000 obyvatel.
Zdroj: ČTK
Reklama
Komentáře
Jenom tím to asi nebude.
www.moudrasova.eu
www.moudrasova.eu
Já si skořici přidávám skoro do všeho. Do čaje, kafe, k vločkám či obilným klíčkům. Posypávám jí kaše nebo lívance.
- Odpovědět
Pošli odkaz