Ryby a alergie
Histamin vzniká bakteriálním rozkladem aminokyseliny histidin, jenž je obsažena v rybím mase.
Zvýšené hladiny histaminu se vyskytují zejména, když je zanedbána hygiena uchovávání ryb a mrtvé ryby nejsou dostatečně zmraženy, což vede k přemnožení bakterií.
Autor: mk
Reklama
Komentáře
Jediná možnost je navštívit odborného lékaře-alergologa. Diskusemi na serveru pochybné kvality se problém nevyřeší.
Je mi 36 , zhruba před dvěma lety jsem začala mít problémy při konzumaci ryb , hlavně pangasius a tuňák , ryby jsem vždy jedla zhruba dvakrát týdně , nyní se bojím ochutnat , mám žaludeční a střevní potíže i deset hodin někdy déle , zvracení, průjem a křeče v žaludku se dostaví zhruba za půl hodiny .
Pridavam podrobny clanek o alergiich na ryby - neni to alergie na celou rybu, ale pouze na jeden konkretni protein, ktereho se lze zpracovanim zbavit.. Clanek zde - https://www.slimming.cz/alergie-na-ryby/
Blbá reklama
Alergie může někdy způsobovat divy: dítě alergické na ryby dostalo záchvat po snězení dětských piškotů. Po dlouhém pátrání se zjistilo, že pro výrobu piškotů byla použita vejce od slepic, krmených rybí moučkou.
- Odpovědět
Pošli odkaz